Volkswagen планира да увеличи производството на електромобили

Целта на компанията е да произвежда над 100 хил. електрически коли годишно в предпириятието си в Цвикау

Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс. Снимка: Rolf Schulten/Bloomberg Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс. Снимка: Rolf Schulten/Bloomberg

Германският производител на автомобили Volkswagen планира да увеличи производството на електромобили в своите предприятия в Германия. Една от целите на компанията е заводите в страната да изпълняват максималния си производствен капацитет, за да се избегнат конфликти със синдикатите, пише Bloomberg, позовавайки се на анонимни източници, запознати с обсъжданията в ръководството. 

Volkswagen планира да произвежда над 100 хил. електрически коли годишно в завода в Цвикау в Източна Германия. Ръководството на най-голямата автомобилна компания в света обмисля да повиши производството на електромобили и в предприятието в Емден. В по-късен етап германската компания може да започне да произвежда електрически микробуси в Хановер. Говорител на Volkswagen отказа коментар по темата.

Най-вероятно Volkswagen ще вземе окончателно решение по време на събранието на управителния съвет, което ще се проведе в края на следващата седмица. Синдикатите имат сериозно присъствие в управителните съвети на големите компании в Германия, включително и във Volkswagen.

Предприятието в Цвикау може да бъде разширено, за да произвежда 300 хил. електрически автомобила годишно, съобщи германският вестник Frankfurter Allgemeine. Според Hannoversche Allgemeine моделът Passat, който е петият автомобил по продажби на Volskwagen през 2017 г., ще бъде спрян от производство до 2022 г.

Volkswagen вече избра две предприятия за производство на електромобили в Китай от 2020 г. Електрически коли може да се произвеждат и в единствения завод на германския концерн в САЩ, който се намира в Чатануга, Тенеси.

Изпълнителният директор на Volkswagen, който встъпи в длъжност през април тази година, се стреми да осъществи успешно програмата на компанията за преход към производство на автономни и електрически автомобили. 

Последни новини
Още от Новини