Наблюдаваме здравословна корекция в рамките на по-голям бичи пазар

Мат Лойд, главен инвестиционен стратег в Advisors Asset Management

Трейдъри работят на борсата в Ню Йорк (NYSE), 11 октомври 2018. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Трейдъри работят на борсата в Ню Йорк (NYSE), 11 октомври 2018. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Мат Лойд, главен инвестиционен стратег в Advisors Asset Management, коментира представянето на акциите в САЩ и критиките на Тръмп към Фед.

Технологичният срив предизвика малко повече паника сред някои институционални инвеститори от обичайното, коментира Лойд.

По думите му инвеститорите на дребно винаги тълкуват пазар с малко повече волатилност като нещо по-сериозно.

Но аз смятам, че това всъщност е здравословна корекция в рамките на по-голям бичи пазар.

Според Лойд важна роля е изиграл фактора на умората вследствие на увеличаването на сумата понастоящем от 1,8 трлн. долара. в държавни облигации и балансите на домакинствата, както и предстоящите междинни избори след проведеното изслушване на Кавана на фона на продължаваща търговска несигурност. "Всичко това се превърна във фактор на умора, а пътят на най-малкото съпротивление бе надолу", смята икономистът. 

По думите му от Фед вършат чудесно работата си, тъй като ясно са посочили намеренията си за увеличение на лихвите. Според Лойд централната банка опитва да си подсигури нужните боеприпаси за следващата рецесия, когато тя се случи.

Лойд препоръчва заемането "малко по-прагматичен подход" от инвеститорите. Икономистът определи като шега обвинението на Тръмп към Фед за сегашната разпродажба и го приписа на любовта му към светлината на прожекторите. 

Единственият фактор, който би накарал стратега да смята корекцията като нещо по-сериозно, е значим срив при фундаментите, основните от които според него са потреблението на домакинствата и инвеститорското доверие.

 

Последни новини
Още от Новини