Тръмп греши за инфлацията, смята Майкъл Шаул

Коментар на Майкъл Шаул, главен изпълнителен директор на Marketfield Asset Management

Президентът на САЩ Доналд Тръмп маха на публиката след реч по време на среща с избирателите в Айова, 9 октомври 2018. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп маха на публиката след реч по време на среща с избирателите в Айова, 9 октомври 2018. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Майкъл Шаул, главен изпълнителен директор на Marketfield Asset Management, коментира изгледите пред инфлацията в САЩ и влиянието ѝ върху корпоративните финансови резултати.

Според Шаул Тръмп греши, като казва, че САЩ нямат проблем с инфлацията. "Мисля, че ако беше добавил „все още“ би бил прав", посочи Шаул.

По думите му се наблюдава нарастване на вложените разходи и в същото време свиване на маржовете на печалбата. Той прогнозира, че това ще продължи и през идния сезон на финансовите отчети.

"Това, което смятам ще последва са изненадващите увеличения в разходите да се прехвърлят към потребителите. Ще отнеме известно време преди нарастващите разходи за труд и материалните разходи да се проявят в индекса на потребителските цени, когато рано или късно го достигнат. А индексът на потребителските цени вече не варира между 1 и 2%, а е вече между 2 и 3%", каза той.

Целия коментар и мнението на Шаул за представянето на суровините чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини