Президентът на Ryanair остава начело на компанията

Дейвид Бондерман получи крехко мнозинство от акционерите заради нестихващата стачка на пилотите

Президентът на Ryanair Дейвид Бондерман. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Президентът на Ryanair Дейвид Бондерман. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Акционерите на Ryanair нанесоха удар на президента на компанията, който бе преизбран на годишното общо събрание на акционерите, протекло в обтегната обстановка заради безпрецедентните стачки в авиокомпанията, съобщава Investor.bg, позовавайки се на Франс прес.

Дейвид Бондерман бе издигнат отново начело на управителния съвет на ирландската нискобюджетна авиокомпания с едва 70,5 на сто от гласовете на общото събрание в хотел в Горманстън, близо до Дъблин.

Това означава, че акционерите, които притежават общо близо 30 на сто от акциите, не са гласували за оставането му на този пост, а това е невероятно висок процент в света на акционерите.

Миналата гадина Бондерман бе преизбран с 89,1 на сто от гласовете, припомня АФП.

Главният изпълнителен директор на компанията Майкъл О'Лиъри обаче бе преизбран с голямо мнозинство - с 98,5 на сто от гласовете.

"Акционерите на Райънеър одобриха всички решения с голямо мнозинство", със задоволство съобщи в комюникето си авиокомпанията.

Значителното малцинство, което се е произнесло срещу Бондерман, е сигнал за труден период на първата европейска компания, изправена пред безпрецедентно недоволство на персонала си вече близо една година, което доведе до редица стачки.

Президентът на компанията изпълнява представителна и надзорна роля, докато изпълнителният директор управлява същинската дейност. В случая това е гръмогласният Майкъл О'Лиъри, известен с провокативния си тон, изненадващите си експерименти и промени на стратегията.

Продължението на материала може да прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини