Подразделението за изчислителни облаци на Amazon търси служители за космически проект

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 12.09.2018

Подразделението за изчислителни облаци Amazon Web Services търси да наеме хора за инициатива, включваща космически и сателитни системи, въпреки че компанията никога не е обсъждала публично подобен проект. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Космосът може да представлява нова област за развитие на облачната инфраструктура, докато Amazon и конкурентите Microsoft, Google, IBM и Oracle се борят да привлекат компании, които разтоварват своите изчислителни центрове за данни и нужди за съхранение. AWS е лидер на пазара, като през последното тримесечие генерира приходи за 6,11 млрд. долара".

Попов отбеляза, че компанията на Джеф Безос е в процес на сключване на основен договор за облачни услуги с Министерството на отбраната на САЩ, а американската космическа агенция НАСА е вече клиент на AWS.

Главният редактор на Investor.bg припомни и изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп от юни за космическата индустрия в страната.

"Президентът Доналд Тръмп, от своя страна,  се похвали със сериозното финансиране на американската космическа индустрия и обеща американска доминация на Луната и Марс. Преди два месеца той призова Пентагона да създаде нова "Космическа сила" на Америка, която ще стане шести клон на американската армия, но за да влезе в сила трябва одобрението на Конгреса. Идеята на Тръмп, която той не споменава за първи път, предизвиква разнородни мнения в Пентагона и в Конгреса. Въоръжените сили на САЩ в момента се състоят от армия, ВВС, морска пехота, военноморски сили и бреговата охрана".

Целия технологичен коментар гледайте във видео материала.

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини