Срутването на моста Моранди намали състоянието на семейство Бенетон с 2 млрд. долара

Семейството контролира 30,25% от Atlantia – строителната компания и оператор на тол системата, управлявала моста Моранди

Снимка: Federico Bernini/Bloomberg Снимка: Federico Bernini/Bloomberg

Катастрофата от срутването на моста в Генуа изтри около 2 млрд. долара от нетното състояние на една от най-богатите фамилии в Италия, пише Investor.bg 

Семейството милиардери Бенетон контролира 30,25% от Atlantia – строителната компания и оператор на тол системата, управлявала моста Моранди, който се срути миналия вторник, отнемайки живота на поне 43 души. Делът в Atlantia е най-големият им единичен актив, отнемайки над една трета от състоянието им на стойност 13,3 млрд. долара, сочи индексът на милиардерите на Bloomberg.

Говорител на семейство Бенетон е отказал коментар по темата.

Акциите на базираната в Рим строителна компания се сринаха с 26% до 4-годишно дъно след трагедията, докато правителството се готви да започне процедура за прекратяване на концесията на компанията. Семейството е предложило помощ на жертвите на катастрофата и подкрепа за възстановяването на обслужваните транзитни връзки, докато подразделението на Atlantia за тол системата – Autostrade per l’Italia, създаде фонд първоначално с 500 млн. евро за компенсация на жертвите и повторно издигане на моста.

Водещата модна марка на фамилията, която тръгва от един магазин за плетива, основан от братята Лучано, Гилберто, починалия през 50-те Карло и сестра им Джулиана, сега е един от около десетината активи, собственост на инвестиционната компания на фамилията Edizione Holding.

Повече за фамилия Бенетон вижте на Investor.bg 

Последни новини
Още от Новини