Цените на европейските акции бележат малки спадове

Пазарен коментар на Кристин Харви, Bloomberg News, В развитие, 08.08.2018

Европейските акции отстъпват, но спадовете са много малки. STOXX 600 е почти без промяна, а ръстовете при технологичните и медийните компании са засенчени от спадове в здравните и застрахователните компании. При здравния сектор голямото движение е конкретно на датският фармацевтичен гигант Novo Nordisk, като акциите на компанията поевтиняват с над 5%. Това каза пазарният анализатор Кристин Харви, Bloomberg News, в предаването "В развитие". 

"По-ниските лекарствени цени в САЩ продължават да са предизвикателство за гиганта, който очаква цените да се понижат дори още на този пазар. Другата компания, на която искам да наблегна e Glencore. Печалбата за първото полугодие не оправда очакванията, компанията не обяви увеличение на междинния си дивидент или разширяване на съществуващото обратно изкупуване на акции".

Тя каза още, че при валутите, турската лира и паундът отслабват. По думите и унгарският форинт поскъпва, след като стана ясно, че инфлацията в Унгария се е ускорила до 5-годишен връх, до 3.4%, през юли.

Повече вижте във видео материала. 

 

Последни новини
Още от Новини