Български студенти се върнаха с отличие от международен кампус

Етиен Янев, маркетинг експерт, В развитие, 31.07.2018

RАNEPA International Summer Campus e международното студентско събитие. Идеята за него се заражда преди 7 години. Български студенти са победителите тази година в голямото състезание на кампуса, а модератор на отбора е Етиен Янев, маркетинг експерт, който беше гост в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Янев посочи, че събитието събира най-добрите студенти от цял свят и предоставя изключително богата програма, която протича под формата на състезателен елемент.

„Темата през 2018 г. беше предприемачеството в културната и развлекателната индустрия. Състезателният елемент имаше за цел представянето на маркетингова стратегия за следващия кампус. Отборът спечели голямата награда с презентация на тема социална отговорност и екологична кауза. До голяма степен презентацията беше насочена и към технологиите, бързото им развитие и застъпване на тезата, че те трябва да помагат на хората да живеят по-добре, а не да изместват човешкия фактор“.

Като предимство на отбора гостът посочи добрата екипна работа.

„Създаването на отборен дух се случва в течение на времето. Приятелството и уменията за работа в екип са от основно значение. Знанията идват след това“.

Янев коментира, че ползите от такова събитие са лекторите, които дават познания на студентите „от първа ръка“.

„Кампусът е възможност и за кариерно развитие на студентите. Лекторите са от водещи световни компании и целят продължение на комуникацията с участниците. Самият кампус също предлага интересни възможности. Част от тях е студент да бъде модератор на събитието през следващата година“.

Според Янев като цяло България се движи добре в своето технологично развитие, то протича в правилната посока, а българите са абсолютно конкурентоспособни.

Вижте целия разговор във видеото. 

Последни новини
Още от Новини