Заместник-министърът на земеделието бе освободен от пост

Оставката му, както и тези на двамата директори в Министерство на земеделието, бяха поискани на днешен протест

Протестиращи фермери пред Министерски съвет. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group  Протестиращи фермери пред Министерски съвет. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров е бил освободен от министър-председателя Бойко Борисов, пише Investor.bg, позовавайки се на съобщение от пресцентъра на Министерския съвет.

Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Освен Цветан Димитров премиерът е разпоредил на министър Порожанов да бъдат освободени още директорът на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорът на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов.

Припомняме, че оставката на заместник-министър Димитров бе поискана от животновъдите в България още преди няколко дни заради умъртвяването на животни заради чумата по овцете и козите в Югоизточна България. 

Повече за протеста вижте на Investor.bg 

Последни новини
Още от Новини