Между 200 и 300 хил. долара е цената на билета до Космоса

Джеф Безос, ръководителят на Amazon.com Inc, планира да предлага своите първи туристически пътувания в Космоса през следващата година

Снимка: Matthew Staver/Bloomberg Снимка: Matthew Staver/Bloomberg

Компанията на милиардера Джеф Безос планира да предлага своите първи туристически пътувания в Космоса през следващата година срещу сума от 200 000 до 300 000 долара. 

Потенциалните клиенти, както и аерокосмическата индустрия, очакваха с нетърпение да разберат каква ще бъде цената на билет за борда на космическия кораб New Shepard на Blue Origin, за да разберат дали подобен полет е достъпен и дали компанията може да генерира достатъчен интерес, за да направи космическия туризъм доходоносен бизнес.

Ръководни кадри на компанията, основана от ръководителя на Amazon.com Inc Джеф Безос, заявиха по време на бизнес конференция миналия месец, че планират скоро тестови полети с пътници на New Shepard и се очаква билети за тях да бъдат пуснати в продажба следващата година.

Според служител на Blue Origin, запознат с плановете на компанията, очаква се продажбата на билети да е в ценовия диапазон от между 200 000 долара и 300 000 долара. 

Корабът New Shepard е конструиран така, че самостоятелно да изпрати в космоса шестима пътници на височина от над 100 км над земната повърхност – достатъчна височина, за да може те да изпитат няколко минути на безтегловност и да видят извивката на планетата, преди да се спуснат обратно към повърхността.

Вижте повече за тестовите полети на Blue Origin на Investor.bg

Последни новини
Още от Новини