Volvo се заема с подобрение на качеството на автомобилите

Новият модел на компанията ще е с най-добра премиера в историята на Volvo, обещава директорът на шведската компания Хенрик Грийн

Снимка: Linus Hook/Bloomberg Снимка: Linus Hook/Bloomberg

Volvo срещна "някои предизвикателства" по отношение на качеството на автомобилите си, призна шефът на шведската компания Хенрик Грийн в интервю за Automotive News Europe. Марката изненадващо завърши трета отдолу нагоре в последното проучване на на J.D. Power за качеството на новите автомобили в САЩ. 

Грийн призна, че ниската оценка се дължи на някои проблеми при производството на XC90. "Трябва да признаем, че имахме затруднения с дебюта на XC90. Имахме отличен пакет функции и аксесоари, но срещнахме някои предизвикателства с качеството. Работихме много по тях и би трябвало вече да са преодолени", казва Грийн. 

Според шефа на Volvo при представения по-късно XC60 проблемите са били отстранени, ако се съди по статистиката за извършените ремонти до три месеца след продажбата. Грийн уверява, че новото S60 ще се представи още по-добре в тази област. То ще е "най-добрата премиера на Volvo в историята на компанията, що се отнася до качеството". 
 

Последни новини
Още от Новини