Пазарът на компютри се възстановява

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 13.07.2018

Очевидно е, че пазарът на компютри до някъде се възстановява, макар и анализаторите да се колебаят да обявят това официално. Оказва се, че през второто тримесечие доставките на персонални компютри отчитат най-силен ръст от шест години насам, който се дължи на по-голямото търсене от страна на корпоративните клиенти, за сметка на търсенето от физическите клиенти. Това коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Това сочат предварителни данни на две от големите компании за маркетингови и пазарни изследвания. На база на данните от Гартнър става ясно, че това е най-силният ръст на годишна база от първото тримесечие от 2012 г. Данните сочат, че традиционният пазар на персонални компютри регистрира второ поредно увеличение на годишна база в САЩ, което е с общо продадени над 17 млн. единици. Гартнър твърди, че там са продадени 14,5 млн. бройки, което е с 1,7% повече спрямо предходната година. Гартнър сочат още, че Lenovo е най-големият производител в света и има съвсем малка преднина пред HP, докато Dell запазва третото си място".

Главният редактор коментира още, че Министерството на правосъдието на САЩ се опитва да отмени придобиването на Time Warner Inc. от AT&T Inc., като обжалва решението, което през миналия месец почти сложи края на едно от най-важните антитръстови предизвикателства. Той поясни, че правителството е подало обжалване от две страници в четвъртък във федералния съд, месец след като областният съдия Ричард Леон отхвърли аргументите на Министерството на правосъдието, че сделката за над 80 млрд. долара ще потисне конкуренцията в индустрията на платената телевизия. 

Повече за технологиите вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Новини