Apple представи нова линия MacBook Pro

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg Technology, за Broadcom, Apple и Uber

Лаптоп MacBook Pro по време на събитие в централата на Apple в Купертино, Калифорния, 27 октомври 2016. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Лаптоп MacBook Pro по време на събитие в централата на Apple в Купертино, Калифорния, 27 октомври 2016. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Анализаторите продължават да поставят под въпрос покупката от Broadcom на производителя на софтуер CA Technologies за почти 19 млрд. долара. Инвеститорите също се мъчат да приемат сделката, тъй като се опасяват, че Broadcom се отдалечават твърде много от фокуса си за производство на чипове и не виждат стратегическа или финансова обосновка. Акциите на Broadcom поевтиняха с до 19% в четвъртък.

Apple представи нова линия MacBook Pro, които са по-бързи и с повече функции, включително възможност за гласово управление със Сири. Очаква се новите лаптопи да задоволят професионалните потребители, които разкритикуваха Apple за скорошните актуализации. Докато ръстът в продажбите на iPad-и се забавя, Mac-линията остава устойчива, въпреки че остава зад HP, Lenovo и Dell по продажби на персонални компютри през първото тримесечие.

Разделянето на тарифата за Uber е на крачка от улесняване. От четвъртък пътуванията с Uber в САЩ ще започнат да предлагат опцията "плати с Venmo" при избиране на метод за плащане. Uber се присъединява към над 2 млн. търговци, предлагащи услугата и се превръща в най-голямото приложение с тази услуга от дебюта ѝ. Новата функция идва след пускането на Apple Pay към Uber през 2014, докато само през миналата година над 6 млн. трансакции през Venmo реферират към Uber.

 

 

Последни новини
Още от Новини