Британската лира трябва да е с 10% по-евтина, твърди анализатор

Пазарен коментар на Марк Бартън, Bloomberg в Лондон, за европейската борсова сесия в сряда, 11.07.2018

Аранжирана снимка на пачка банкноти британска лира с номинална стойност 50 британски лири в Лондон, Великобритания, 6 март 2014. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Аранжирана снимка на пачка банкноти британска лира с номинална стойност 50 британски лири в Лондон, Великобритания, 6 март 2014. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Марк Бартън, Bloomberg в Лондон, коментира представянето на европейските борси в сряда, 11.07.2018.

На фона на ескалиращата търговска война акциите поевтиняха през борсовата сесия в сряда, предаде той. По думите му най-силно засегнатите групи в сряда са основните запаси, петролът и газа. Индексът Stocks 600 е надолу за първи ден от седем, след като до вчера отбелязваше най-доброто си представяне от март, каза Бартън. 

На фона на временното затишие около Брекзит се говори, че евроскептичните депутати в партията на Консерваторите ще се опитат да отклонят плановете на Тереза Мей за „мек брекзит“ по-късно през годината.

Според Алберто Гало, портфолио мениджър в Algebris Invesments, британската лира е погрешно оценена и трябва да е с 10% по-евтина. Той казва, „с показаната от валутата ограничена реакция тази седмица към оставката на Дейвид Дейвис и Борис Джонсън в краткосрочен план пазарът се чувства прекалено комфортно с политическата несигурност“. Той допълва, че търговията надценява шансовете АЦБ да увеличи лихвите и казва, че британската лира трябва да е около 1,20 за долар, както в началото на миналата година, съобщи Бартън.

Очаквайте видео с целия пазарен коментар и подробности за представянето на компанията за луксозни стоки Burberry чуйте във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини