Тенденции в развитието на дигиталния маркетинг

Ангел Искрeв, guts&brains DDB, Бизнес старт, 11.07.2018

В последно време най-силно впечатление прави естествената сегментация на целевите аудитории. Те вече се сегментират съвсем естествено, спрямо социалните медии и Facebook вече е социална мрежа, която е мастодонт и ще си остане такъв. Въпреки всичко обаче, повечето от младите хора сами мигрират към други социални медии, като Instagram или Snapchat и тази сегментация е много добра за специалистите, а това ще продължи да бъде тенденция. Това каза Ангел Искрeв, guts&brains DDB, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Специалистът по дигитален маркетинг сподели, че все повече хората са наясно с това, какво се случва в интернет. Той поясни, че включително и Google Chrome вече имат интегриран ад блокър, който спира банерите. По думите му във Facebook също има такава тенденция, но все още много малка част от хората го избягват - хората са там, най-голямата целева аудитория е там.

„Какво прави един бранд успешен и отличаващ се? Аз постоянно се опитвам да казвам на хората, че трябва да си смел и трябва да имаш guts&brains, за да си го позволиш, защото ни залива много информация в социалните мрежи и когато казваме „Добро утро“ с чаша кафе – това го прави всеки бранд. Трябва имаш смелостта да прекрачиш дори някой граници или да живееш на ръба и да си много близо да паднеш, защото това би ви отличило като бранд. Смелостта и това да намерите своята идентичност, която да бъде разпозната и хората да започнат сами да говорят“.

Искрев сподели още, че самият той е част от първата програма за обучение по дигитален маркетинг, която се провежда в СофтУни. Тя обхваща целия спектър на дигиталния маркетинг, като започва с основите, а в първия курс, в първите две издания на програмата вече има над 2000 човека.

„Бизнесът търси кадри от Софтуни и това е тенденция, тъй като няма много места, на които да се учи диджитал, няма и много хора, които да са подготвени, а търсенето е огромно. Това са девет курса, с девет практици, в общо десет месеца. Започва се от септември месец и се завършва чак през месец юни. От този сезон има още 2 нови курса“.

Повече по темата вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Новини