Сигурността е най-големият проблем на сайтовете

Владислав Георгиев, управител на хостинг компанията NS1, Бизнес среща, 11.07.2018

Най-голям проблем за интернет сайтовете в момента, а и в последните години е сигурността. За това говорят и статистиките, които показват, колко хиляди сайтове на ден се хакват, крадат се лични данни, данни на кредитни карти. Това каза Владислав Георгиев, управител на хостинг компанията NS1, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

“За това ние решихме да създадем този продукт, с който всеки може да има собствен сървър и то на цена, която може да си позволи. По този начин сигурността ще се увеличи и няма да могат да бъдат компрометирани неговите данни, както и тези на неговите клиенти, които да бъдат използвани неправомерно”.

Много български компании използват облачни сървъри в чужбина, защото цените в чужбина са доста по-ниски от това, което се е предлагало в България, коментира Георгиев.

„Казвам предлагаше, защото преди около месец ние публикувахме новата си услуга, за която се готвим около две години. Тя дава възможност на всеки собственик на сайт да има собствен сървър,  с включено управление, с включен контролен панел, който ние сме разработили, с включени бекъпи,  така че да бъде достъпно за всеки“.

Той поясни, че използвайки собствен сървър, сигурността се увеличава стотици пъти и това е много важно във времето, в което навлезе GDPR, за който всички вече знаят. Публикуването на тяхната услуга било точно на време с този закон, а това помага на бизнеса да се защити от евентуални и много сериозни глоби.

Георгиев сподели още, че голямата промяна, която ще се случи през следващите години, е преминаването от споделен хостинг към собствени сървъри. Това ще се случи, защото споделеният хостинг не позволява на собствениците на съответния уеб сайт да имат нужната сигурност, особено за компании, които извършват дейност, съхраняват продукти, съхраняват лични данни.

„Начинът, по който работи споделения хостинг не гарантира висока сигурност. А сигурността ще става все по-голямо явление в световен мащаб“.

 

 

Последни новини
Още от Новини