Microsoft представи по-малък и по-евтин Surface Go

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за последното около Tesla, Grab, Microsoft

Клиенти разглеждат таблет компютъра Surface Pro по време на отварянето на първия магазин на Microsoft Corp. в Ню Йорк, 26 октомври 2015. Photographer: Stephanie Keith/Bloomberg Клиенти разглеждат таблет компютъра Surface Pro по време на отварянето на първия магазин на Microsoft Corp. в Ню Йорк, 26 октомври 2015. Photographer: Stephanie Keith/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Tesla предприема най-голямата си стъпка досега за експанзията си в чужбина, каза Чанг. Производителят на електромобили планира да построи завод в Шанхай, който може да произвежда 500 хил. коли на година. Броят се конкурира с капацитета на фабриката в Калифорния, поясни тя.

Grab отваря приложението си към външни разработчици и стартъпи. Базираният в Сингапур гигант за споделено пътуване опитва да се преобрази в "супер приложение за всеки ден", което включва всичко от карти до плащане за доставка на храна. Според главния изпълнителен директор на компанията Антъни Тан новите услуги може да изтеглят за първи път печалбата над 1 млрд. долара тази година.

Microsoft се прицелва към ниския клас пазар на персонални компютри. Компанията излезе с по-малък и по-евтин таблет Surface Go, който се сравнява с най-евтините iPad-и на Епъл. Таблетът Surface Go има 10-инчов екран и се продава за 399 долара. Това е наполовина на цената на сегашния Surface Pro. Въпреки това съкращението на сумата си идва с цена - новият таблет е с по-бавни процесори Intel и с около 4 часа по-къс живот на батерията, предаде Чанг.

 

Последни новини
Още от Новини