Заглушена пазарна реакция след проблемите във Великобритания

Коментар на Омар Слим, старши вице-президент за фиксирана доходност в PineBridge Investments в Сингапур

Дейвид Дейвис, бивш министър на Великобритания по напускане на ЕС, вляво, и Мишел Барние, главен преговарящ за ЕС, вдясно, по време на пресконференция след преговори по Брекзит в Брюксел, 12 октомври 2017. Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg Дейвид Дейвис, бивш министър на Великобритания по напускане на ЕС, вляво, и Мишел Барние, главен преговарящ за ЕС, вдясно, по време на пресконференция след преговори по Брекзит в Брюксел, 12 октомври 2017. Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg

Омар Слим, старши вице-президент за фиксирана доходност в PineBridge Investments в Сингапур, коментира оставките на двама от най-важните министри от кабинета на Тереза Мей и последиците върху финансовите пазари.

Според Слим случващото се през последните два дни във Великобритания "изглежда като по-решителен завой към меко излизане от ЕС". По думите му следващите два дни ще са от критично значение за движението на британската лира, след като се разбере дали ще има вот на недоверие в кралството. Ако няма, мисля, че това ще има бичи ефект за британската лира, коментира той.

Омар коментира, че пазарът все още не разбира каква ще е рамката на излизането на Великобритания от ЕС.

Пазарът без съмнение реагира на новини за Брекзит, но реакцията обикновено остава в границите на Великобритания или чувствителните активи, свързани със страната, коментира икономистът. Слим определи като "много заглушена" реакцията на световните пазари извън този обсег при последните новини около Брекзит.

От гледна точка на пазарите политическата приемственост, особено ако тя включва по-добра свързаност с ЕС, е нещо, което пазарите ще приветстват, допълни той и прогнозира, че това ще се преведе в по-голяма сила на британския паунд. 

 

Последни новини
Още от Новини