Европейските акции поскъпват

Сандра Килхоф, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон

Европейските акции поскъпват при затишие на търговската война, докато инвеститорите следят започването на сезона на финансовите отчети. Има ръст при енергийните компании, който компенсира спада при телекомите, оставяйки Stoxx 600 на стабилно ниво с по-ниски от средното търговски обеми. Това коментира пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон.  

"В момента основните индекси заедно с Dax са нагоре с 0,2%, докато FTSE100 нарасна с 0,3%. Една от компаниите, които не се представят добре, е TP ICAP, чиито акции поевтиняха с над 35% в Лондон. Тази сутрин бе волатилна за британската лира - валутата поскъпна преди 09:00 часа местно време, достигайки 1,33 за долар, но след това поевтиня след излизане на икономически данни в 9.30 часа". 

Това се е случило, въпреки че британската икономика се е възстановила от състояние, близко до застой през първото тримесечие, поясни анализаторът и допълни, че летният сезон, даващ стимул на потребителските разходи, подкрепя покачването, след като БВП нараства с 0,2% в трите месеца до май, според Националния статистически офис.

Повече вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Новини