Поредната подвеждаща реклама на електромобил е дело на Nissan

Рекламата обърква потребителите във Великобритания

Снимка: Mark Elias/Bloomberg Снимка: Mark Elias/Bloomberg

Скандал с новото поколение на Nissan Leaf набира скорост във Великобритания, след като собственици на електромобила се оплакаха, че са били измамени от производителя, съобщава BBC.

Проблемът е в рекламата на модела, където Nissan обещава, че той може да се зарежда от специална станция за 40-60 минути. За това време батериите се пълнят до 80%. Никъде обаче не се казва, че подобно действие не може да бъде извършено два пъти поред. Затова и скандалът е кръстен „Рапидгейт” (от английските думи rapid charging – бързо зареждане).

Проблемът се е появил, когато група ентусиасти тръгва на пътешествие в страната с своите Nissan Leaf. Някои от тях планират така маршрута си, че по време на пътуването да преминават именно през станции за бързо зареждане, на които да напълнят своите батерии и да продължат напред.

Един от участниците зарежда своя Leaf в дома си и поема на път. Достига до станция, където за 40 минути пълни акумулатора до 80%, след което продължава към следваща си цел. Там отново има станция за бързо зареждане, но се оказва, че батерията вече отказва да приеме допълнителен заряд. Налага се пълно зареждане, което отнема далеч повече време.

Вижте какво казва по темата и производителя на Automedia.bg.

Последни новини
Още от Новини