Netflix се превръща в международен блокбъстър

Компанията има все повече амбиции за чуждестранните пазари

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Netflix има голямо влияние върху американския видео стрийминг пазар, а скоро може да се превърне и в международен блокбъстър. Това е изводът на Джон  Блекледж, финансов анализатор, който следи компанията за финансовата компания Cowen. 

Медийният стрийминг гигант бележи големи успехи в продуцирането на собствени оригинални продукции за пазара на САЩ, каквито са хитовите сериали „Странни неща“ и „Оранжевото е новото черно“.

Но от Netflix все повече се фокусират и върху чуждестранните пазари и създаването на продукции специално за тях, както е с „Dark“ - първият сериал, продуциран специално за германския пазар, и „3%“, който е насочен към клиентите на компанията в Бразилия.

Създаването на международни продукции ще позволи на компанията да привлече още повече чуждестранни абонати, което от своя страна би довело до още по-високи приходи от пазара отвъд Океана, отколкото Блекледж бе прогнозирал в досегашните си анализи.

Фокусът на Netflix върху чуждестранно съдържание „би довел до краткосрочно покачване на абонаментите, а в дългосрочен план би изкарало компанията на водеща позиция като производител на съдържание на много от големите чуждестранни пазари“, заяви Блекледж в своя актуализиран доклад от тази седмица, цитиран от BusinessInsider.

Преоценката, която Блекледж прави за международен успех на компанията, го подтиква да вдигне ценовия таргет за акциите на Netflix от 375 долара до 430 долара за акция.

Вижте каква е прогнозата за развитието на Netlix на чуждестранните пазари на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини