Мъск се отказа от проверка на спирачките на Model 3

Тестът носи само загуби и забавя производството на Мodel 3, според Мъск

Снимка: Yuriko Nakao/Bloomberg *** Local Caption *** Elon Musk Снимка: Yuriko Nakao/Bloomberg *** Local Caption *** Elon Musk

Американският производител на електромобили Tesla Motor се е отказал от провеждането на стандартния тест на спирачната система на Model 3, който се провежда след слизането на колата от конвейра, съобщава изданието Bisiness Insider.

Решението за отказа е взето лично от шефа на компанията Илон Мъск, който е издал съответната заповед до служителите в завода във Фриймонт, Калифорния. Подобен ход е доста странен, тъй като именно тестът на спирачната система е един от най-важните процеси при производството автомобил.

Според информацията, проверката на спирачките е била прекратена още на 26 юни. Дали това е временна мярка или е за постоянно, предстои да се разбере. Самият Мъск смята, че тестът носи само загуби и е една от причине за забяването на производството на Model 3.

Въпреки отмяната на проверката, всеки произведен автомобил преминава през най-щателна проверка за качеството. Вижте какво представлява тази проверка и какво е мнението на експерти на Automedia.bg.

Последни новини
Още от Новини