PMI в сектора на услугите във Великобритания надхвърли очакванията

Пазарен коментар на Марк Бартън, Bloomberg в Лондон, за европейската борсова сесия на 04.07.2018 г.

Акциите приключиха борсовата сесия в Деня на независимостта на САЩ с малки обеми, предаде Марк Бартън, Bloomberg в Лондон. По думите му по време на европейската борсова търговия в сряда телекомите, недвижимите имоти и комуналните услуги са 3-те най-силно представящите се сектора. Компании като Infineon, STMicro и AMS се понижиха след спад в цената на акциите на американския производител Micron Technology, когато конкурент обяви, че чипсетовете на Micron може да са временно забранени от продажба в Китай като част от дело за патент, посочи Бартън. Въпреки това Stoxx 600 успя да отчете ръст в сряда.

Водещият сектор на услугите, който е най-голямата част от британската икономика, през юни е нараснал с най-бързия си темп от 8 месеца, коментира Марк Бартън. Индексът на поръчките на мениджърите нараства до 55,1 от 54 пункта през май, надхвърляйки очакванията на икономистите за липса на промяна. Обявлението, което последва по-ранните проучвания за индекса на поръчките на мениджърите в производството и строителството покачи или поне консолидира залозите, че АЦБ ще увеличи лихвата през август – приблизително 65% шанс, според Money Markits. Това са и последните цифри на индекса на поръчките на мениджърите преди заседанието през август, допълни той.

Още от коментара на Марк Бартън за веригата супермаркети Sainsbury's и разследването за пране на пари в датската банка Danske Bank, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини