Phyre - първият български дигитален портфейл

Константин Джелебов, съосновател на Phyre, Бизнес среща, 04.07.2018

Константин Джелебов, съосновател на Phyre. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Константин Джелебов, съосновател на Phyre. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Phyre е мобилно приложение, което дава възможност за безконтактно разплащане чрез смартфон навсякъде по света. Приложението дава възможност и да се изпращат пари напълно безплатно, както и да съхранявате картите си за лоялност в него. Това коментира Константин Джелебов, съосновател на Phyre, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Ние сме първите на българския пазар, които наистина представят лесна и удобна за ползване услуга. За да станете клиент на Phyre не е нужно да ходите никъде, просто сваляте приложението, зареждате пари в него от някоя от вашите сметки и започвате да го използвате веднага“

Съоснователят сподели, че друго нещо, което ги отличава е това, колко много ценят своите потребители и вниманието, което обръщат на всеки един от тях. Като се опитват при възникването на проблем да го решат възможно най-бързо, а клиентът да си тръгне доволен.

“Тъй като сме взаимствали много идеи от банковите приложения и бих казал, че сме надградили над тях, може да се каже, че имаме банкова сигурност“.

Той поясни, че използват технология на MasterCard, която дава възможност да съхранявате картата в отдалечени сървъри на MasterCard. По този начин при всяко направено плащане сякаш се използва нов вид карта, което дава пълна сигурност на данните и добави, че те никъде не съхраняват никакви чувствителни данни. 

„Когато зареждате Phyre с пари от някоя от вашите карти, ние допълнително криптираме тези данни, изпращаме ги в институция в Германия, която е сертифицирана и всяка година минава годишен одит. Там се пазят много голям брой карти от различни финансови институции от цяла Европа”.

Джелебов коментира още, че според него потенциалът на финтек пазара е изключително голям и сме в точното и подходящо време за това. Той поясни, че е много важно за всяка една компания и всеки един такъв иновативен продукт, не просто да направи нещо, което се харесва на хората, а да даде това нещо на пазара в точното и правилно време.

„Това е и един от компонентите, който се гледа от всички инвеститори – дали е точният момент“.

Повече от срещата очаквайте във видео материала. 

Последни новини
Още от Новини