Нова база за ремонт и поддръжка на самолети на летище София

Rose Air открива 100 работни места

Новият хангар на Rose Air за ремонт и обслужване на самолети. София. 4 юли 2018. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria Новият хангар на Rose Air за ремонт и обслужване на самолети. София. 4 юли 2018. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria

Rose Air отваря 100 работни места с първата си линия за ремонт и обслужване на самолети в северната част на летище София.

В хангара с площ 5000 кв м могат да влязат едновременно до 3 самолета А320 или 3 Boeing 737. Хангарът е с височина 20м и широк близо 80м.

Досега регистрираната в София българска компания Rose Air оперираше само с два Ан-26, а сега разширява дейността си с обслужване на самолети. София вече стана важен MRO център в Европа с голямата ремонтна база на Lufthansa Technik България, която прави пълно обслужване, включително и тежките ремонтни дейности и търсенето на инженери и техници ще се повиши.

„Техническите университети не само в София, но и в страната имат достатъчно голям потенциал да генерират нови кадри”,  каза Иван Дочев, управител на Rose Air в интервю за Александър Богоявленски от Авиошоу по Bulgaria ON AIR.

На 5 юли в новия хангар влиза самолет на първия клиент на Rose Air, Wizzair, за който линията за ремонт и поддръжка в София става единствената на Балканския полуостров и една от трите в Европа.

Последни новини
Още от Новини