Siemens придобива компанията Building Robotics

Стартъпът Building Robotics оперира на пазара за приложения за дигитално работно място и е лидер в сектора си

Снимка: Guenter Schiffmann/Bloomberg Снимка: Guenter Schiffmann/Bloomberg

Направление „Сградни технологии“ на Siemens придобива компанията Building Robotics, оперираща на пазара за приложения за дигитално работно място, информира Investor.bg.

Стартъпът, който е базиран в Оукланд, Калифорния, е лидер в сектора си и е популярна с основния си продукт Comfy, посочват от Siemens.

Германският концерн планира да направи Building Robotics дъщерно дружество на Siemens Industry, изцяло собственост на компанията. Стартъпът обаче ще продължи да работи като самостоятелен доставчик на платформи.

Съоснователите на Building Robotics – нейният изпълнителен директор Андрю Криуков и нейният главен технически директор Стивън Доусън-Хегърти, ще запазят своите ръководни роли в нея.

Компаниите очакват сделката да бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г., но не разкриват повече детайли за нея.

Чрез приложението Comfy направление „Сградни технологии“ на Siemens “ще свърже хората, местата и системите, създавайки уникална работна среда с фокус върху хората“, посочва германската компания.

По думите на Андрю Криуков Comfy преформулира начина, по който хората взаимодействат със своите работни места. Според него сделката ще даде по-големи възможности за ускоряване разработката на нови функционалности на софтуера, за разрастване на отворената протоколна екосистема и за достигане до по-голям брой потребители.

Comfy е създадена през 2012 г., а сред клиентите ѝ се нареждат такива от САЩ, Австралия, Сингапур и Индия.

Последни новини
Още от Новини