Instagram Stories са два пъти по-популярни от тези на Snapchat

Компанията обяви, че 400 милиона души използват популярната функция всеки ден

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Instagram, която е собственост на Facebook, обяви тази седмица, че повече от 400 млн. души използват популярната функция Instagram Stories всеки ден, а преди година техният брой е бил 250 милиона, информира CNN.

Това прави историите на Instagram (Instagram Stories) повече от два пъти по-популярни от тези на Snapchat, която е имала 191 милиона активни потребители през първото тримесечие, сочи последният отчет за приходите на компанията.

Когато Instagram стартира своите Stories през 2016 г., мнозина видяха в това клонинг на Snapchat. В допълнение към споделянето на снимки и видеоклипове, които изчезват след 24 часа, историите позволяват на потребителите да добавят филтри, подобни на тези от Snapchat, които прибавят неща като цветни корони и зайчета. Не отне много време Snapchat да поведе пред Facebook, за да изчезне. В рамките на осем месеца, историите на Instagram надминават дневния активен брой потребители на Snapchat.

Instagram продължава да добавя функции, като например възможността за добавяне на GIF и споменаване на приятели в публикации. За да не бъде надминат, Snapchat добави и тези функции.

Като цяло Instagram има 1 милиард месечни активни потребители, пише още CNN.

Платформата осигурява светло място за Facebook на фона на скандала на Cambridge Analytica, който повдига въпроси за това как се справя с поверителността на потребителите. Политическата фирма за данни, базирана в Обединеното кралство, се е погрижила за личните данни на десетки милиони хора, предизвиквайки широко осъждане и призовава за по-голям надзор над Facebook.

Instagram обяви още една нова функция в четвъртък, а именно възможността за добавяне на музика към снимки или видеоклипове на Instagram Stories. Потребителите просто трябва да натиснат бутона за стикер, да изберат опцията за музика и да потърсят песен.

Това допълнение идва 10 дни след като Instagram представи IGTV - център за дългосрочно вертикално видео. Всеки може да публикува в IGTV, но те са ограничени до 10-минутни видеоклипове. Потребителите с 10 000 последователи или повече могат да споделят видеоклипове само за един час. Анализаторите го сравниха с YouTube и видео платформата на Google.

 
 

Последни новини
Още от Новини