ХСС решава дали да приеме споразумението за миграцията

Лидерите на ХСС днес ще решат дали да приемат споразумението, постигнато от евролидерите.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Лидерите на баварския Християнсоциален съюз ще решат днес дали да приемат споразумението за миграцията, постигнато по време на срещата на евролидерите тази седмица, което предвижда подялба на бежанци на доброволна основа и създаване на контролирани центрове в Европейския съюз, където да се обработват исканията за убежище, предава БНР. 

Баварският премиер Маркус Зьодер заяви, че действията на Ангела Меркел са в правилната посока, но добави, че ще продължи да ѝ оказва натиск, за да получи повече информация за подробности около документа.

Повечето анализатори очакват Меркел да остане на власт въпреки сблъсъка с Християнсоциалния съюз, но това вероятно няма да е последният случай, при който баварската партия се опитва да се разграничи от Ангела Меркел, която смята за прекалено центристка.

Същевременно Полша, Унгария и Чехия отрекоха да са давали съгласие или сключвали споразумение с Германия за връщане на мигранти, каквато информация беше разпространена в събота.

Според съобщението, в писмо канцлерът Ангела Меркел информира коалиционните си партньори, че е осигурила споразумения с 14 страни за бързото връщане на мигранти.

Последни новини
Още от Новини