Suzuki излиза с нов автомобилен бранд през август

Първият автомобил на марката ще бъде младежки кросоувър.

Suzuki Karimun Wagon R. Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg Suzuki Karimun Wagon R. Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg

Японската марка Suzuki се подготвя за представянето на нов бранд, чийто първи продукт ще бъде кросоувър, насочен към младите потребители. Това ще стане по време на международното автомобилно изложение в Индонезия през август, пише Automedia.bg. 

На автосалона производителят ще покаже прототип на младежкия кросоувър, който по-късно ще влезе в серийно производство. Маркетолозите на компанията се целят с автомобила към потребители, не по-възрастни от 35 г. В момента външният вид на кросоувъра, както и техническите му данни, са напълно засекретени.

Въпреки че липсват подробности за автомобила, се предполага, че той ще легне върху платформата, на която е построен Suzuki Wagon R. Това е най-малката кола на марката, която се продава на пазара в Индонезия, където е известна и под името Suzuki Karimun. Размерите на автомобила са 3600x1475x1670 мм с междуосие от 2400 мм.

Първоначално продуктите на новия бранд на Suzuki ще се предлагат само в Индонезия. В същото време обаче, моделите, които ще бъдат разработвани от индонезийското подразделение на японската компания, ще започнат да се предлагат и на другите пазари в света, след съответното им приспособяване.

Последни новини
Още от Новини