Twitter ще има нов продуктов директор

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 29.06.2018

Снимка:  Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американската микроблогинг платформа Twitter обяви, че нейният продуктов директор Ед Хо ще се оттегли от поста си. На негово място ще застане бившият главен изпълнителен директор на услугата за стрийминг на живо Periscope Кайвон Бейкпур. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg,в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Хо, който беше продуктов директор от декември 2016 г., се оттегля по лични причини и ще остане съветник на компанията, обяви социалната мрежа. По-рано тази година главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обяви, че ще направи промени в организацията на компанията".

Технологичният редактор коментира още, че продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара през първите пет месеца на годината, близо два пъти повече от генерираното за цялата 2017 г. Тя се позовава на доклад на звеното на PwC за стратегии и консултации Strategy и базираната в Швейцария Crypto Valley Association. Технологичните стартъпи в сферата на блокчейна по целия свят са набрали финансиране чред продажбата на криптовалути или токини директно на инвеститори при първични предлагания на валути (ICO), заобикаляйки банките или компаниите за рисков капитал като посредници.

"Тазгодишните продажби на виртуални валути от 537 предложения са надминали общите за миналата година, които бяха за 7 млрд. долара, и включваха ICO от чат услугата Telegram, основана от родените в Русия предприемачи Павел Дуров и Никола Дуров през 2013 г., и EOS валутата на Block.one".

Повече по темата вижте във видео материала. 

 

 

Последни новини
Още от Новини