Лятна обучителна програма ще насърчава социалното предприемачество

Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Reach for change и Златина Георгиева, Заедно в час, Бизнес старт, 29.06.2018

Неправителствените организации „Reach for change“ и „Заедно в час“ започват съвместна лятна обучителна програма по социално предприемачество. Програмата има за цел да развие допълнително знанията, уменията и капацитета на участниците, за да могат те по-лесно да реализират своите идеи в успешни бизнеси със социална кауза. Това коментираха Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Reach for change и Златина Георгиева, Заедно в час, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Христо Николов.

„Причината да стигнем до това съвместно партньорство е, че учителите по програма „Заедно в час“, които прекарват две години на терен в общностите,  идентифицират много нужди и проблеми и намират иновативни решения. Необходими са много качества, умения и начини на планиране, които идват от бизнеса и социалното предприемачество, за което ни партнират Reach for change“, поясни Златина Георгиева.

Едно от основните неща, за които се мисли, е как бъдещите планове да бъдат устойчиви. Според гостите едно от най-ценните неща е бизнес моделирането – как участниците да структурират идеята си, за да бъде работеща в дългосрочен аспект. Друг от панелите на обучението ще им покаже, как да финансират проектите си по начин, който да ги направи смислени и да им позволи да се развиват в по-голям мащаб.

„Социалните проекти по дефиниция не са финансово устойчиви, защото тяхната цел не е да реализират печалба, а да решат някакъв социален проблем. И хората, които се занимават с такива проекти са хора, които са фокусирани върху решаването на даден проблем, а не как да генерират печалба. Ние се опитваме да им покажем как да мислят и за двете неща. Не защото печалбата при тях е приоритет, а защото това е начинът да станат по-устойчиви“, допълни Юрий Вълковски.

Повече вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Новини