Alibaba намалява присъствието си в Силициевата долина

Това се случва на фона на търговската война, инициирана от Тръмп, коментира Емили Чанг, Bloomberg

Логото на Alibaba Group Holding Ltd. в офиса на компанията в Хонконг, Китай. Снимка: Justin Chin/Bloomberg Логото на Alibaba Group Holding Ltd. в офиса на компанията в Хонконг, Китай. Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Amazon купува PillPack за 1 млрд. долара, предаде Чанг и обясни, че Pillpack подрежда различни видове лекарства в опаковки, показващи датата и часа за приемане от пациента. Компанията също така разполага със софтуер, който улеснява презареждането на пълнителите и следи за навременната доставка. Сделката ще предостави на Amazon директна лекарствена мрежа по цялата страна и се очаква да бъде сключена по-късно през тази година, коментира Чанг.

Alibaba намалява присъствието си в Силициевата долина на фона на строгите мерки на президента Тръмп срещу китайските инвестиции, предаде Емили Чанг. Стратегията на гиганта за онлайн-търговия е да могат американските бизнеси да достигнат китайските потребители чрез интернет магазина на компанията. Alibaba придоби значителни дялове в имена като Fanatics, Lyft and Snap. Компанията каза, че ще пренасочи бизнеса към Китай и Югоизточна Азия, допълни Чанг.

Tesla изпраща електронни писма до притежателите на резервирани седани Model 3 в САЩ и Канада за конфигурация и потвърждаване на поръчката плащане от 2500 долара. След това Tesla ще предостави на клиентите очакваният срок на доставка и за пълно плащане, за да получат колите си. Tesla гони краен срок, за да произведе по 5 хил коли седмично до края на месеца, уточни още Чанг.

Чуйте видеото с целия коментар.

 

Последни новини
Още от Новини