Amazon стъпва по-дълбоко във финансовите услуги

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за Uber, Netflix и Amazon

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Uber спечели обжалването, за да продължи да оперира в Лондон поне за година и половина, предаде Чанг. Лондонски съд предостави 15-месечен лиценз с условия на стартъпа. Uber се бореше срещу решение на британския регулатор "Транспорт за Лондон" за отнемане лиценза на компанията. "Транспорт за Лондон" направи внезапен обратен завой вчера и промени позицията си до неутрална, което направи възможно днешното отсъждане.

Акциите на Netflix са поскъпнали двойно тази година и може да се покачат с още 30% през следващите 12 месеца. Това казва Imperial Capital, според която съдържанието на Netflix в момента е отвъд класа на всички конкуренти. Според Imperial Netflix таксува с около 25 цента по-малко от Amazon Prime за месечен стрийминг, но предлага с 20% повече телевизионни продукции. Абонаментният ѝ пакет е по-изгоден от RedbBox. Пред последните две седмици Netflix получи две по-високи ценови прогнози за акциите си.

Amazon стъпва по-дълбоко във финансовите услуги, обявявайки че се съдружава с American Express върху кредитна карта за клиенти от малкия бизнес. Amazon се надява да предложи на малките компании всичко от канцеларски материали до фабрични части. Миналата година компанията стартира програма за Prime членство, предлагаща бърза безплатна доставка за бизнеси. За последните 7 години Amazon е използвала данните на 2 млн. търговци, за да предложи заеми на малки бизнеси, които използват кредита за купуване на повече инвентар или за разширяване на бизнесите с нови продукти, посочи Чанг.

 

Последни новини
Още от Новини