Акциите в САЩ поведоха в световен план, но ще важи ли същото при търговията

Коментар на Джина Мартин Адамс, Bloomberg Intelligence

Трейдъри в нюйоркската фондова борса (NYSE), 6 февруари 2018. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg Трейдъри в нюйоркската фондова борса (NYSE), 6 февруари 2018. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

През последния месец американските акции поведоха пред останалите капиталови пазари в света, предава Bloomberg. Но имат ли усещането инвеститорите, че нацията ще е в по-добра позиция в търговско отношение? Джина Мартин Адамс, Bloomberg Intelligence, коментира състоянието на капиталовите пазари в САЩ в предаването "Bloomberg Daybreak: Europe".

По думите ѝ малките и средноголемите компании вероятно ще продължат да се представят по-добре от големите компании. "Тези сегменти в краткосрочен план са леко свръхкупени и може би леко прегряват, след като инвеститорите навлязоха силно в тези области в опит да избегнат най-големите рискове с търговията", посочи тя. 

Най-засегнатият сектор в резултат от търговското напрежение, предизвикано от Тръмп, ще е промишленият сектор, прогнозира Адамс. Това е областта, в която маржовете на печалбата са под най-силен риск заради по-скъпите продукти, внасяни в страната. 

Джеймс Бевин, главен информационен директор на CCLA Investment Management, прогнозира още обратно изкупуване на акции, което в допълнение към изплатените дивиденти, се равнява на над 1 трлн. долара. Това е огромна базисна подкрепа за пазарите, посочи той и заяви, че не очаква рецесия. 

Все още смятам, че S&P 500 ще нарасне с 300 базисни пункта, ако не до края на тази година, то със сигурност към средата на следващата година.

Не прогнозирам мечи пазар на американските акции, докато не се появят знаци за рецесия. Рецесията може да дойде вследствие на протекционистки стратегии и практики на американската администрация. Но главните индикатори за момента говорят, че сме все още много далече от рецесия. Следователно, категорично не се присъединявам към мнението, че сме на етап истински мечи пазар при американските акции, коментира той.

Целия коментар чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини