ВУЗФ и Investor.bg стартират първата у нас Академия за финансови анализатори

Победителите в студентския конкурс ще получат 2 пълни стипендии за магистратура по Финанси във ВУЗФ, стаж и работа в Bloomberg TV Bulgaria или Investor.bg

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и водещата икономическа медия Investor.bg стартират първата у нас „Академия за финансови анализатори“. Тя ще даде възможност на двама студенти да се специализират напълно безплатно в сферата на финансите и капиталовите пазари, а след това и да се реализират професионално.

Първите двама участници в нея ще бъдат избрани чрез конкурс, като победителите ще получат пълни стипендии за обучение в магистърска програма „Финанси“ във ВУЗФ. Паралелно с това, те ще могат да прилагат знанията си на практика по време на стаж в единствения бизнес канал у нас - Bloomberg TV Bulgaria, който е медиен партньор на образователната инициатива. А след успешното дипломиране от магистратурата, двамата студенти ще получат и предложение за работа от Investor.bg или Bloomberg TV Bulgariа. По този начин първите двама участници в „Академия за финансови анализатори“ ще получат цялостна специализация в тази сложна, но интересна сфера, както и възможност да започнат работа веднага след завършване на магистратурата си.

В конкурса могат да участват студенти в 4 курс или дипломирани бакалаври от всички специалности и университети в страната и чужбина, с общ успех над 4.50. Те трябва да да изпратят анализ по една от три теми до 20 септември на info@investor.bg.

Текстовете ще бъдат оценявани от специализирано жури в състав Бойчо Попов – главен редактор на Investor.bg, Таня Кръстева – главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria, и доц. Юлия Добрева -  преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси. Те ще излъчат петте най-добри анализа и ще поканят техните автори на финално събеседване, което ще определи и двамата победители в първата „Академия за финансови анализатори“.

Темите, които участниците могат да избират да разработят са:

-     Какъв ще бъде ефектът  върху българската икономика от евентуална търговска война в световен мащаб?

-     Какви биха били позитивите и негативите от влизането на България в Еврозоната

-     Кои са основните фактори, които влияят върху движението на капиталовите пазари през 2018 година.

Кампанията „Академия за финансови анализатори“ се реализира с медийното партньорство на Bloomberg TV Bulgaria. Целта на образователния проект е да инвестира в изграждане на млади специалисти, които да разчитат и анализират важната информация за финансовите и капиталовите пазари по света, и да представят на аудиторията новините още в техния зародиш.

Повече информация може да откриете на уебсайта на ВУЗФ, както и в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини