Меркел и коалицията обсъждат мигрантите

Антъни Чука, Bloomberg

Протестиращ държи плакат по време на предизборен митинг на Ангела Меркел, канцлер на Германия и лидер на Християндемократическия съюз (CDU), в Лудвигсхафен, сряда, 30 август 2017. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Протестиращ държи плакат по време на предизборен митинг на Ангела Меркел, канцлер на Германия и лидер на Християндемократическия съюз (CDU), в Лудвигсхафен, сряда, 30 август 2017. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Ангела Меркел ще се срещне с лидерите на партиите в коалиционното си правителство днес. Срещата се провежда, докато канцлерът се опитва да осигури общо споразумение на ЕС, което да върне мигрантите в страните, в които първо са се регистрирали. Антъни Чука, Bloomberg, коментира темата в предаването "Bloomberg Daybreak: Europe".

Миграцията в ЕС без съмнение e труден за решаване въпрос, който с идването на популистките лидери и правителства и разширяването на властта им в ЕС, само се влоши, каза Чука.

Ако питате новия министър-председател на Италия и новото италианско правителство те ще се съгласят, че ключът е да се защитят външните граници на ЕС, което винаги посочват, каза той

Но тогава изниква въпросът как ще се охранява, например бреговата ивица на Италия или дори част от нея?

Каквото и съгласие да се постигне на срещата на върха на ЕС в четвъртък и петък със сигурност няма да даде бързо решение, коментира Чука.

Подробности чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини