Mercedes-Benz представи G-Class за военни цели

Машината може да преодолява без проблем препятствие с дълбочина до метър

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Концернът Daimler представи на изложението за военна техника Eurosatory 2018 в Париж нова версия на модела Mercedes-Benz G-Class. Тя е поучила името Mercedes-Benz MRV 6.2 и е предназначена за нуждите на армията, съобщава интернет-изданиeто Jane's 360, цитирано от Automedia.bg.

Абревиатурата MRV означава Multi Role Vehicle - „многоцелеви автомобил”. Цялата му техническа част е заимствана от модела Mercedes-Benz LAPV 6.1, който е със задвижване 4х4. Това е шасито G461 с междуосие от 3428 мм, 3,0-литровият дизело V6 с мощност 185 к.с. и двустепенната раздатъчна скоростна кутия. Самият мотор е така конструиран, че да работи и с по-некачествено дизелово гориво.

Основните разлики от обичайната G-Class са порталните мостове, които позволяват увеличение на пътния просвет от 245 до 412 мм. Аналогична конструкция се използва при екстремни „граждански” модификации Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 и Mercedes-Benz G500 4x4².

Окачването е усиленo, като на всяко колелo са поставени по два амортисьора. Дължината на военния всъдеход е над 5,5 метра, а височината (включително и тентата в каросерията) надвишава 2,1 метра. На борда могат да се качат до 6 човека, като полезният товар е до 3 тона. Машината може да преодолява без проблем препятствие с дълбочина до метър.

Като опция се предлага бронирана каросерия, а и допълнителна защита на долната част. Възможно е поставянето на различни надстройки на каросерията. Според представител на Daimler, машината е напълно готова за серийно производство.
 

Последни новини
Още от Новини