Върховният съд на САЩ отсъди против онлайн търговците на дребно

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg

Хора са застанали пред сградата на Върховния съд на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, 25 април 2018. Photographer: Al Drago/Bloomberg Хора са застанали пред сградата на Върховния съд на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, 25 април 2018. Photographer: Al Drago/Bloomberg

Емили Чанг от Bloomberg коментира последните технологични заглавия. 

Върховният съд на САЩ отмени решение от 1992 и се произнесе в полза на американски щати и традиционните магазини, предаде Чанг Съдиите решиха, че щатските и местните правителства могат да събират милиарди долари данък ДДС от онлайн търговците на дребно, които не облагат с данък потребителите си. Върховният съд закриляше търговците на дребно от облагане с данъци, в случай че не разполагат с физически магазини.

Twitter придоби стартъп, за да си помогне в изчистването на съдържанието в платформата си. Twitter купи базирания в Сан Франциско Smyte, за да се бори с онлайн-спам, злоупотреби и измами. През март 2017 Smyte набра 6,25 млн. долара от инвеститори, включително от Baseline Ventures и Y Combinator. Това е първото придобиване от Twitter от декември 2016.

Най-големият радио разпространител в САЩ отхвърли оферта от Liberty Media на Джон Малоун. IHeartMedia официално отказа предложението от малко под 1,2 млрд. долара за 40%-тов дял. Iheart каза, че преговорите с други заинтересовани страни продължават. Компанията се опитва да се възстанови след обявяване на фалит.

 

Последни новини
Още от Новини