Toyota ще инвестира 1 млрд. долара в Grab

Коментар на Геароид Рейди, Bloomberg, за хода на японския автомобилен производител

Пътник се качва на такси с реклама на GrabTaxi, оперирано от Grab, на такси стоянка в Сингапур, понеделник, 31 октомври 2016. Снимка: Ore Huiying/Bloomberg Пътник се качва на такси с реклама на GrabTaxi, оперирано от Grab, на такси стоянка в Сингапур, понеделник, 31 октомври 2016. Снимка: Ore Huiying/Bloomberg

Toyota се съгласи да инвестира 1 млрд. долара в Grab, компанията за споделено пътуване от Югоизточна Азия, която наскоро пое контрола върху операциите на Uber в региона, предава Bloomberg.

Геароид Рейди, Bloomberg, коментира темата.

По думите му това е поредна стъпка напред в партньорството между Toyota и Grab, припомняйки че миналата година едно от подразделенията на автомобилния производител инвестира "малка сума в Grab и започнаха сътрудничество за споделяне на данни".

Очевидно може да направим извод, че това е протекло добре, тъй като днес обявиха инвестиране на още 1 млрд. долара, посочи той. 

Според Рейди това, което всеки от този сектор желае, са данни - за подобряване на аспектите на машинното обучение, както и на бъдещото автономно управление. Toyota също инвестира в изкуствения интелект, добави той.

 

Последни новини
Още от Новини