Tesla Model 3 с два мотора ще струва $78 000

Електромобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и ще има 500 км пробег

Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg

Изпълнителният директор на Tesla Motors, Илон Мъск, разкри в своя блог в социалната мрежа Twitter характеристиките и цената на най-мощната версия на Model 3, която ще бъде оборудвана с два електромотора.

Машината ще ускорява от 0 до 60 мили (96 км/ч) за 3,5 секунди и ще развива максимална скорост от 155 мили в час (почти 250 км). Пробегът на Model 3 с едно зареждане на батериите ще бъде 310 мили (500 км), а цената – 78 000 щатски долара, като в нея влизат всички допълнителни опции без автопилот, пише Automedia.bg.

Системата за задвижване на четирите колела (AWD) ще струва допълнителни 5000 долара, като с нея електромобилът ще има по-ниска максимална скорост – 140 мили (225 км/ч).

„Цената е почти колкото на BMW M3, но Model 3 e с 15% по-бърза и предлага по-добра управляемост. На писта тази кола превъзхожда всички автомобили в класа си. Единият мотор оптимизира мощността, а вторият увеличава разстоянието. Колата ще се движи без проблеми и при проблем с единия мотор, като ви гарантира, че ще достигнете набелязана дестинация”, обясни Мъск.

Шефът на Tesla допълни, че версията с AWD ще бъде достъпна през есента, като нейното предлагане ще зависи от търсенето. Сега компанията ще може да осигури на клиентите до 1000 коли на седмица.

Още автомобилни новини четете на Automedia.bg.

Последни новини
Още от Новини