Марк Зукърбърг се съгласи за изслушване от ЕС

Технологичен коментар на Каролин Хайд, Bloomberg

Каролин Хайд от Bloomberg в Бостън коментира водещите технологични заглавия.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се съгласи да се изправи пред законодателите на ЕС за това дали личните данни на до 2,7 млн. европейци са могли да се озоват в ръцете на консултанската фирма Cambridge Analytica. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни каза, че Зъкурбърг се е съгласил на поканата на европейската институция да се изправи лично през законодателите най-рано другата седмица, коментира тя.

Най-популярната социална мрежа на Китай Tencent обяви финансов отчет за първото тримесечие, надхвърлящ очакванията. Нетните приходи са скочили с 61%. А броят на потребителите на WeChat за първи път е надминал 1 млрд. Tencent притежава платформата гигант за обмяна на съобщения, допълни Каролин Хайд.

Amazon се надпреварва с китайския гигант за онлайн търговия Alibaba и планира събитие в родния град на Alibaba Ханджоу. Целта е да свърже онлайн търговците с китайски производители, които искат да продават по-директно към американските и европейски потребители, каза Хайд.

Целия коментар чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини