Китайският главен икономически съветник започва търговски разговори във Вашингтон

Коментар на Джинзоу Тао, управляващ партньор в Dechert

Главният икономически съветник на Китай Лиу Хъ започна 4-дневните си търговски разговори във Вашингтон. Джинзоу Тао, управляващ партньор в Decher, смята, че Лиу Хъ е изправен пред няколко доста тежки дни. Той коментира посещението с Хайди Лун в предаването "Bloomberg Markets".

По думите на Тао Хъ осъзнава, че в САЩ има натрупани доста силни анти-китайски настроения през всичките години.

Смятам, че тези външни фактори без съмнение са важни, но за мен най-важният фактор е как Китай ще се справят с вътрешната публика.

Според него никой от китайските лидери не би искал да бъде възприеман като отказващ се от китайския в полза на чужд интерес. "Това натрупано през всичките години националистично настроение вече започва да се разгаря и се нуждаеш силна конкретна воля, за да провеждаш истински сериозни преговори със САЩ", допълни той.

Той определи като вероятна тактика в преговорите от страната на САЩ първоначално да изключат от тези търговски разговори Питър Наваро, след като не се е справил добре в Пекин, но сега се разбира, че отново е участник в екипа по преговор. Една от книгите, на които Наваро е автор, носи заглавието „Смърт, причинена от Китай“.

Не може да заключим, че ако Наваро не е на масата на преговорите неговата гледна точка няма да бъде изразена от някого другиго, за да се постигне компромис от Китай. 

Целия коментар чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини