Илон Мъск обяви пълна реорганизация сред ръководството на Tesla

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg Technology, от Сан Франциско

Емили Чанг, Bloomberg Technology, от Сан Франциско коментира последните технологични заглавия.

В понеделник в съобщение до служителите главният изпълнителен директор Илон Мъск обяви "пълна реорганизация" сред мениджмънта, допълвайки, "Tesla променяше структурата си за подобряване на комуникацията, съчетаване на функции и премахване на дейности, които не са "жизненоважни за успеха" на мисията на компанията, коментира Чанг. Новините идват, след като няколко ръководни лица обявиха оттеглянето си през последните месеци, посочи тя.

Президентът Тръмп иска да запазва работни места, но този път, в Китай. Президентът публикува пост в Twitter за нуждата да опита и да спаси китайския телекомуникационен производител ZTE, който е под 8-годишна забрана заради нарушаване на американски санкции. Постовете в Twitter предизвикаха критика и от двете партии, включително от сенатора от Флорида Марко Рубио, който каза, че проблемът със ZTE не касае работни места и търговия, а национална сигурност и шпионаж.

Вследствие на скандала с използваните от Cambridge Analytica лични данни Facebook спря 200 приложения, които също е възможно да са разкрили лични данни. Сигурно си спомняте, че в края на март Марк Зукърбърг обеща преглед на всичките си приложения. Тези 200 приложения са спрени при очаквано разследване за това дали в действителност са злоупотребили с лични данни.

Целия коментар чуйте във видеото.


 

Последни новини
Още от Новини