Ракетни удари срещу правителствена военна база в Сирия

Пентагонът не коментира. Обвиняват САЩ.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Удариха с ракети сирийска правителствена военно-въздушна база, съобщава BBC. Медията се позовава на официалната сирийска агенция САНА. Според агенцията е атакувана сирийската военно-въздушна база Тайфур, която се намира край Хомс. Има убити и ранени.

Ройтерс отбелязва, че в момента няма официално потвърждение от Пентагона за ракетни нападения срещу базата. Новината за ударите идва на фона на бомбардировките със зарин в столичното предградие Дума. Атаката отне живота на 70 души.

Сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс. Тя дори е успяла да свали осем ракети. САНА съобщава за убити и ранени сред сирийския военен персонал на летището.

Държавните медии обвиняват САЩ за атаката, Вашингтон отрича. 

Пентагонът отрече атаката да е тяхно дело и излезе с кратко съобщение, че "по това време министерството на отбраната не извършва удари от въздуха в Сирия". 

Вчера президента на Съединените щати се закани, че ще има отговор за употребата на химическо оръжие от страна на режима в Дамаск, каквото американците смятат, че е използвано онзи ден в Източна Гута. 

Последни новини
Още от Новини