Deutsche Bank AG с нов шеф

Кристиан Зевинг: Трябва да възвърнем "глада си за бизнес"

Кристиан Зевинг, новият главен изпълнителен директор на Deutsche Bank AG. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Кристиан Зевинг, новият главен изпълнителен директор на Deutsche Bank AG. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

В Deutsche Bank се усеща вятърът на промяната след назначаването на новия главен изпълнителен директор Кристиан Зевинг на мястото на Джон Криан, съобщава Bloomberg.

Новият шеф на Deutsche Bank  AG е Кристиан Зевинг идва с нови амбиции за банката, като заяви, че е време за действия, защото банковата индустрия бързо се променя, а постигането на целите на банката "не подлежат на коментар". 

Шуинг заяви, че кредитната институция трябва да бъде по-бърза при вземането на решения и да изчисти ненужната бюрокрация. Той постави първите си цели като ръководител на най-големия кредитор в Германия.

"Начало на годината бе солидно, но "солидността" не може да бъде наша амбиция", каза Зевинг в писмо до персонала, публикувано днес,09.04.2018. "Що се отнася до приходите ни, трябва да си възвърнем "глада за бизнес".

47-годишният Кристиан Зевинг, прослужител цялата си кариера в Deutsche Bank AG, бе назначен късно в неделя, 08.04.2018, за да поеме контрола на най-голямата германска банка от главния изпълнителен директор Джон Криан. Това е част от широка реорганизация, целяща да възстанови ръста на приходите. 

Решението слага край на няколко драматични седмици на сътресения в най-голямата инвестиционна банка в Европа. 

Изборът на Зевинг маркира завръщането на германски гражданин на поста главен изпълнителен директор за първи път от 16 години насам.

На пръв поглед Зевинг изглежда е избран да изпълни задачата, която Криан започна, но не успя да завърши достатъчно бързо - консолидиране и кохерентност на операциите на банката. Шуинг обяви в своята бележка днес, че планира "по-нататъшни промени при приходите, разходите и капиталовата структура" в инвестиционната банка.

Последни новини
Още от Новини