Българските митници обработват ръчно винетки, пътни такси и разрешителни

По технически причини електронните системи няма да работят до вторник

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Митниците по българските гранични пунктове обработват ръчно документите заради технически процедури. Електронните системи няма да работят до утре сутрин става ясно от съобщение на страницата на Агенция „Митници“ (АМ).

Плащането ще става само в брой, уточняват от ведомството.

Агенция „Митници" ще подсигури допълнително служители на всички трасета за ръчна обработка на товарните автомобили при контрол на пътните такси и разрешителния режим. 

Не се очаква техническите процедури да се отразят на обработката на леки автомобили и автобуси, тъй като при тях се контролира само наличието на валиден винетен стикер. Т.е. ръчната обработка няма да усложни допълнително интензивния лек трафик по граничните пунктове, който се очаква в края на празниците, уверяват от приходната адмиистрация. Периодът на аварийна процедура е съобразен и с товарните превозни средства. 

Техническите процедури са свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от изпълнение на дейности по Проект 8.2.1 „Предоставяне на експертиза за намаляване на натовареността на базата данни на модул „Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР).Цялостното изпълнение на проекта, включващо и други оптимизационни дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим, обясняват от АМ.

Последни новини
Още от Новини