Луксозен хотел в космоса планира да настанява гости от 2022

На цена от почти 800 000 долара на вечер

Снимка: Orion Span Снимка: Orion Span

Търсите място, което предлага несравними гледки на изгреви и залези? Опитайте космоса.

Orion Span, базиран в Хюстън, планира да открие "първия луксозен хотел в космоса" - станция Aurora - до края на 2021 година и да посрещне гости на борда през 2022, предаде Washington Post. 

В хотела ще може да се настанят до четирима пътници и двама членове на екипажа, които ще обикалят около Земята с висока скорост в продължение на 12 дни.

Цената е 9,5 милиона долара на човек или около 791 666 долара на нощ, а депозитът от 80 000 долара вече може да бъде резервиран онлайн, съобщиха от компанията.

Съобщението на Orion Span за луксозен хотел в космоса идва след възраждането на комерсиалната космическа индустрия. Изстрелването на ракетата Falcon Heavy на Илън Мъск през февруари беше последното от редица важни събития, които подновиха интереса на компаниите към космоса.

Гостите на станцията ще преминат през тренировъчно обучение в централата на компанията в Хюстън.

"Orion Span взе 24-месечното обучение за подготовка на пътниците за посещение на космическа станция и я опрости до три месеца", казаха служители на компанията. "Нашата цел е да направим пространството достъпно за всички, като продължаваме да носим по-голяма стойност на по-ниска цена".

Въпреки това станцията ще обслужва главно хора, които се интересуват живо от космическото и астрономическото изследване.

 

 

Последни новини
Още от Новини