Президентът на ОПЕК нарече Русия прекрасен партньор

Сухаил ал-Мазруи, президент на ОПЕК и министър на енергетиката на ОАЕ

Президентът на ОПЕК и министър на енергетиката на ОАЕ Сухаил Бин Мохамед ал-Мазруи. Лондон. 20 февруари 2018.  Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg Президентът на ОПЕК и министър на енергетиката на ОАЕ Сухаил Бин Мохамед ал-Мазруи. Лондон. 20 февруари 2018. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Глобалната сделка за овладяване на производството на петрол „отстрани 85% от проблема” със свръхпредлагането и ОПЕК и съюзниците им извън организацията търсят начини да си сътрудничат след края на споразумението, каза президентът на ОПЕК и министър на енергетиката и индустрията на ОАЕ ОАЕ Сухаил Бин Мохамед ал-Мазруи.

Световната икономика има полза от съкращенията, каза той на конференцията Bloomberg Businessweek в Дубай.

„Не се тревожа дали търговската война ще се пренесе на петролния пазар”, каза ал-Мазруи. „Тя може да засегне разходите за добив, но като цяло ефектът за цената на петрола ще бъде минимална”.

Чуйте какво каза още ал-Мазруи за сегашното споразумение за съкращения в производството и общата прогноза за сектора в интервюто за Манъс Крани от Bloomberg.

Производителите на петрол най-напред трябва да постигнат целта си за намаляване на запасите от суров петрол в развитите икономики до средното ниво за 5г., преди да обмислят приемане на различно измерване за периода след балансиране на пазара, каза ал-Мазруи.

Последни новини
Още от Новини