Apple ще произвежда и собствени чипове

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg Technology в Сан Франциско

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира последното от технологичния свят.

Чанг се позова на съобщение от сайта „Джалопник“, според който главният изпълнителен директор Илон Мъск изпратил имейл на служителите, че Tesla е надминала броя от 2 000 произведени Model 3 седани седмично, което всъщност би било под целта от 2 500 коли, която Мъск зададе през януари, за тримесечието.

Bloomberg научи, че Apple задълбава допълнително в бизнеса с чипове, планирайки най-рано през 2020 да използва свои собствени чипове в компютрите Mac.

Този ход би бил сериозен удар върху Intel, чиито чипове се ползват понастоящем в хардуера на Apple и съставляват около 5% от годишните приходи на Intel. Ходът е все още в ранен етап на развитие, но идва като част от по-мащабна стратегия, която да позволи всички устройства на Apple да работят по-взаимосвързано, коментира Чанг.

Alibaba увеличава присъствието си на китайския пазар за доставка на ястия и храни, като купува стартъпа Ele.me  на цена от 9,5 млрд. долара. Ходът сигнализира желанието на Alibaba да се конкурира с Tencent и Meituan на този пазар. Стартъпът работи с доставчици на мотоциклети по цял Китай и през миналата година доби контрол над звеното за доставка на храни на Baidu, припомни Чанг. 

Ele.me и Meituan са двата най-големи конкуренти в Китай при онлайн доставките на храни, отбеляза още тя.

Целия коментар чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини