Как Джеф Безос стана Царят

Профил на Bloomberg за Джеф Безос, главен изпълнителен директор на Amazon

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е един от първите предприемачи, осъзнали потенциала на това да продаваш продукти по интернет. Този профил на Bloomberg проучва как, веднъж натрупал състояние, Безос си поставя цели далеч отвъд Amazon.

Джеф Безос е роден на 12 януари, 1964. Като дете той превръща гаража на родителите си в лаборатория за своите изследвания. През 1982 в своята реч на първенеца на випуска той говори за колонизация на космоса и превръщането на Земята в огромен природен резерват. Когато се дипломира от университета Принстън със специалност „компютърни науки“, вместо да се насочи направо в технологичния бизнес той има други планове.

Вижда как интернет расте с 2300% на година. По време на целия си период във фирма от Уолстрийт никога не е виждал подобна възможност за растеж. 

Всеки, който е срещал Безос, знае от опит, че той е невероятно харизматичен и много убедителен. Има начертана дългосрочна визия за десетилетия напред.  

Малко са хората от бизнеса, които избират да превърнат президента в свой враг. Но с изградена империя зад гърба си само от един гараж Джеф Безос е доказал, че е способен да се справи с всеки противник – особено със самодоволството, завършва коментара на Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини